Zlati Olimpijec Will Bayley v Novem mestu

Will Bayley, zlati paraolimpijski šampion,  se je v sklopu priprav na Svetovno prvenstvo, ki ga bo letos oktobra gostila Slovenija, udeležil treningov v Športnem društvu SU. Gostiti odličnega športnika, svetovnega športnega ambasadorja in velikega človeka je bila velika čast za ŠD SU, za mlade športnike pa velik navdih.

Will Bayley se je rodil z redko prirojeno motnjo,  artrogripozo, ki se izkaže s kontrakturami - zatrjenimi sklepi. Pri sedmih letih so mu diagnosticirali raka in med okrevanjem od te bolezni se je srečal za namiznim tenisom, ko mu je babica podarila namiznoteniško mizo. Šport mu je za vedno spremenil življenje. Svoje ovire je vzel za izziv in na svoji športni poti dosegel vrhunske rezultate. Je dobitnik dveh olimpijskih medalj, srebrne v Londonu in zlate v Riu. Za njegov doprinos športu, mu je bil podeljen britanski viteški red, red Britanskega imperija (The Most Excellent Order of the British Empire).

Pod okriljem Uroša Slatinška je Will preživel večino časa v Športnem centru  Livada, kjer je kot pravi športni ambasador opravil trening tudi z najmlajšimi SUjevci, ki so ga sprejeli odprtih rok. S svojim pristopom, motivacijo in prijaznostjo je navdušil vse prisotne.

»Treningi v Športnem društvu SU so bili izvrstni, tako z Urošem Slatinškom kot ostalimi igralci. Poleg treningov sem bil pa navdušen nad prijateljsko in družinsko energijo, ki je tam doma. Novo mesto je krasno mesto, ki ga bom z veseljem še kdaj obiskal,« je med drugim dejal Will Bayley med svojim bivanjem v dolenjski prestolnici.

Priprave smo zaključili s sprehodom, kjer smo mu razkazali tudi naše Novo mesto in ga »spoznali« z našim olimpijonikom Leonom Štukljem.

Slika 3
Slika 4
Slika 1

Comments are closed.