V torek vsi na Livado!

Še ena zmaga do velikega finala DP!

Članska ekipa Športnega društva SU Novo mesto je v prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu s 5:3 v Lučah premagala ekipo NTK Savinja. Povratna tekma Novomeščane čaka jutri in v primeru zmage bodo znova, tako kot lani, igrali v finalu.

V playoff so se uvrstile 4 ekipe, ki so zasedale prva štiri mesta po rednem delu: ŠD SU, NTK Fužinar, NTK Kema Puconci in NTK Savinja.

Prvo tekmo je ŠD SU igral v gosteh v Lučah proti NTK Savinja. V rednem delu so SU-jevci proti njim dvakrat izgubili, zato je bila tekma izredno pomembna. Uroš Slatinšek je dobil vse tri dvoboje, dve točki pa je dodal Jure Slatinšek, ki je obe tekmi, proti Patriku Roscu in Jaki Golavšku, dobil s 3:2.

Zmaga v Lučah je dobra popotnica za povratno polfinalno tekmo, ki bo v torek, 12.4. ob 17. uri v ŠC Livada. Navijači, vabljeni!

Z zmago bi se SU-jevci že drugo leto zapored uvrstili v finale 1. Slovenske namiznoteniške lige. Lani so se tam pomerili z NTK Fužinar Interdiskont. Ali bo tako tudi letos, pa še ni znano. Prva polfinalna tekma drugega para, med NTK Fužinar in NTK Kema, bo namreč zaradi pozitivnega covid testa odigrana 13. aprila.

Slika1

Comments are closed.