V NOVO SEZONO OKREPLJENI IN ŠE BOLJ MOTIVIRANI

Namiznoteniški igralci in igralke, ki zastopajo Športno društvo SU iz Novega mesta, so ta teden začeli s pripravami na novo sezono. Ta bo vsekakor nekaj posebnega iz več vidikov: z mladimi se bo še bolj zavzeto treniralo, tekmovalni cilji so višji, članska ekipa je okrepljena s pomočnikom trenerja, v prvoligaški članski ekipi ŠD SU pa bosta po dobrih 17 letih znova skupaj zaigrala brata Slatinšek.

Namiznoteniški center SU na  Livadi je po nekaj tednih premora znova zaživel. Številni ljubitelji namiznega tenisa, tako tekmovalnega kot rekreativnega, komaj čakajo na začetek nove sezone, v upanju, da bo le-ta navkljub korona virusu, ki je močno spremenil tudi delo na področju športa, čim bolj uspešna – tako iz organizacijskega kot tekmovalnega vidika.

Uroš Slatinšek, najboljši igralec minulega državnega prvenstva – 1. SNTL, ki v celotni sezoni ni doživel niti enega poraza, bo tudi v prihodnje nastopal v dvojni vlogi: kot trener in igralec. V članski ekipi, ki bo nastopala v prvi ligi, bo poleg  njega po 17-ih letih za isti klub zaigral tudi njegov brat Jure. Poleg njiju so v ekipi še Jožko Omerzel, Domen Zupančič in Mitja Omerzel, ki pa se je pred časom poškodoval in šele začenja s trenažnim procesom, vendar še nekaj časa ne bo mogel igrati na najvišjem nivoju.

Ambiciozno v novo sezono

Kot pravi Uroš, so cilji zastavljeni visoko, kar je seveda še dodatna motivacija za trdo delo na treningih. S kadetsko ekipo cilja na prva tri mesta v Sloveniji. »V kolikor bo forma na samem prvenstvu prava, se lahko nadejamo tudi osvojitve prvenstva,« pravi Uroš. Z mladinsko ekipo, ki je v minuli sezoni osvojila naslov državnih podprvakov, ciljajo na uvrstitev med najboljših 8 v državi. Zakaj ne na sam naslov, torej še višje kot lani? »Nisem siguren, da bo pred kratkim operirani Mitja Omerzel, že zmogel nastopati,« pojasnjuje Uroš.

Cilj članske ekipe pa je uvrstitev v PLAY OFF ( med štiri najboljše v državi) in v teku rednega dela pridobiti čim več izkušenj igranja z ostalimi ekipami. »Slednje velja predvsem za Jožka Omerzela in Domna Zupančiča. Nato je naš cilj se dobro pripraviti za play off in verjamem, da nobena ekipa ne bo imela lahkega dela, ko se bo pomerila z nami.«

Cilj celotnega društva s tekmovalnim pogonom je, da trening dvignejo na višjo raven. Tekmovalcem omogočajo še več treningov v dopoldanskem času ter dodatne mednarodne turnirje. »V Šoli namiznega tenisa želimo povečati število otrok ter razširiti igranje rekreativnega igranja v večernih urah pri nas,« še dodaja Slatinšek.

Kmalu priprave v Planici, en del tudi za reprezentanco na Otočcu

Poleg treningov v Namiznoteniškem centru SU na Livadi, kjer te dni trenirajo dvakrat dnevno, bo trideset igralcev in štirje trenerji odšlo še na priprave v Planico (6. - 11.avgust). Zadnji teden v avgustu, ko bo šesterica SU-jevcev trenirala z reprezentanco na Otočcu, pa se bodo začeli tudi treningi v šoli namiznega tenisa.

Ne le ena, temveč dve ekipi v ligaškem tekmovanju

V prihajajoči sezoni bo ŠD SU imelo tudi ekipo, ki bo nastopala v 3. SNTL, in sicer z namenom tekmovalnega razvoja talentiranih in uspešnih mlajših SU-jevcev. »Cilj nastopanja v 3. SNTL je obstanek v ligi,« pravi Uroš Slatinšek in dodaja, da bodo mlajši igralci dobili številne izkušnje v samem ligaškem tekmovanju, pa tudi možnost igranja z različnimi igralci, s katerimi se do sedaj še niso srečali.

S športom v srcu organizirajo dejavnosti za vse generacije

V ŠD SU že od vsega začetka v ospredje postavljajo srčno predanost športu nasploh, izpostavljajo pa tudi pomen medgeneracijske povezanosti, varne in zabavne vadbe. Tako bodo v prihodnje še več pozornosti namenili tudi drugim programom, ki jih izvajajo: Gibalnici, Šoli namiznega tenisa, rekreativcem, športnim rojstnim dnevom itd. Načrtujejo tudi organizacijo državnega prvenstva rekreativnih igralk in igralcev ter DP za invalide, decembra pa naj bi izvedli tudi Odprto prvenstvo Novega mesta.

Ekipa ŠD SU za sezono 2020/21 v 1. SNTL:

Uroš Slatinšek – trener in igralec, Jure Slatinšek, Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel.

Pomočnik trenerja: Žiga Komljanec

Kondicijski trener: Matic Jerančič

Predstavnica za odnose z javnostmi: Sabina Gosenca

Slika2
Slika1
Slika3

Comments are closed.