V drugi prvoligaški sezoni SU-jevci do finala DP!

Prva ekipa ŠD SU Novo mesto, ki nastopa v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, je včeraj na povratni polfinalni tekmi končnice DP še drugič premagala NTK Kema iz Puconcev in se tako uvrstila v finale državnega prvenstva. Nasprotnik, s katerim se bodo SU-jevci pomerili za naslov državnega prvaka, bo znan v soboto.

Novomeški ŠD SU se je v svoji drugi prvoligaški sezoni že uvrstil v finale končnice 1. SNTL za moške. Po gostujoči zmagi s 5:0 v Puconcih so imeli Novomeščani v domači dvorani več težav, da so strli odpor Keme. Na koncu so zmagali s 5:3, pri čemer je Jure Slatinšek dobil vse tri svoje dvoboje, do dveh zmag je prišel še Uroš Slatinšek, ki Norčiču in Zelku ni oddal niza, zato pa ga je s 3:1 premagal Pelcar, ki je bil boljši tudi od Jožka Omerzela. Najmlajšega člana novomeškega ŠD SU-ja je s 3:2 premagal tudi Zelko.

»Zelo sem vesel, da se nam je uspelo uvrstiti v finale. Če smo prejšnji petek zmagali bolj gladko, je bilo sinoči vse prej kot to. Igralci iz Puconc so nas dodobra namučili. Ampak SU-jevci smo v finalu. Pred sezono smo imeli cilj se uvrstiti med najboljše 4 ekipe, z uvrstitvijo v finale pa smo presegli vsa pričakovanja,« je misli po včerajšnji tekmi v Športnem centru Livada strnil Uroš Slatinšek.

Nasprotnik ŠD SU v finalu bo znan po sobotni tretji polfinalni tekmi med Fužinar Inter Diskontom in Mariborom. Finale se bo začelo 19. junija, SU-jevci bodo najprej igrali v gosteh, druga in morebitna tretja tekma pa bosta 23. oziroma 26. junija v ŠC Livada. Vse tekme bodo ob 17. uri.

Comments are closed.