Uspešen vikend z bronasto medaljo bratov Omerzel

17. in 18. marec smo preživeli na Otočcu, kjer je potekalo Državno prvenstvo Republike Slovenije za najmlajše kadetinje in kadete ter mlajše člane in članice U21.

V soboto so se najprej pomerili najmlajši v kategoriji posameznikov in dvojic. SUjevske barve so zastopali Andraž Zupančič, Maj Murn, Mark, Neja in Neža Gazvoda ter Lana Slatinšek. Andraž Zupančič in Mark Gazvoda sta bila uspešna v svojih kvalifikacijskih skupinah in se uvrstila v nadaljnje tekmovanje. Maj Murn je prikazal odlično igro in borbenost, ki je lepa popotnica za nadaljnja tekmovanja. Mark je za uvrstitev med 16. najboljših moral priznati  premoč leto dni starejšemu Davidu Gradu iz Mengša, ki je v naslednjem krogu premagal tudi Andraža Zupančiča s 3:2, ki se je tako uvrstil med najboljših 16 v državi. Oba igralca v isti kategoriji tekmujeta še naslednjo leto, Maj pa še naslednji dve leti.

V dvojicah sta se Andraž Zupančič in Emanuel Kocjančič uvrstila med 8 najboljših, Maj Murn in Mark Gazvoda sta prvič igrala dvojice in kljub temu uspela premagti nekaj nasprotnikov in se uvrstiti med 16 najboljših.

Tudi Neja in Neža Gazvoda sta v svojem krstnem nastopu na državnem nivoju prikazali odlično igro, vendar obstali v kvalifikacijah. Presenečenje pa je pripravila Lana Slatinšek, ki je prvič nastopila na nacionalnem tekmovanju in se uvrstila med 16 najboljših v državi v kategoriji mlajše kadetinje, v kateri bo nastopala še nadaljnja tri leta. V dvojicah z Nežo Žun Pogačar iz Mengša, pa sta se uvrstili med 8 najboljših v državi.

Nedelja je bila rezervirana za brata Omerzel in Domna Zupančiča. Nekaj smole je imel v skupini Domen Zupančič, ki je dvoboje izgubil v podaljških in tako zaključil tekmovanje v kvalifikacijah. Prav tako mu sreča ni bila naklonjena pri žrebu v dvojicah, saj sta že prvo tekmo z Matijo Novelom odigrala proti razpoloženima Omerzeloma, ki sta ju premagala z rezultatom 3:1. Jožko Omerzel je v osmini finala priznal premoč odličnemu Eriku Pavlinu iz Izole, medtem ko je na sosednji mizi Mitja Omerzel s tesnim izidom 3:2 premagal Marsela Šegulo iz Ptuja in se še kot kadet uvrstil med najboljših 8 v kategoriji U21. Odličen odpor je nudim tudi Petru Hribarju, ki je na koncu osvojil srebrno medaljo.

Vikend smo zaključili z medaljo, saj sta brata Omerzel v dvojicah osvojila bronasto medaljo, katere smo bili vsi SUjevci izredno veseli.

Čestitamo vsem igralkam in igralcem, ki so poleg odlične igre prikazali pravi športni duh s sodelovanjem in spodbujanjem svojih soigralcev.

Slika U21-01