SUjevci v okrnjeni postavi do treh medalj na Kajuhovem turnirju

Mladi igralci in igralke ŠD SU Novo mesto so v soboto in nedeljo merili moči z vrstniki v okviru 30. Kajuhovega turnirja, ki je bil hkrati tudi Odprto prvenstvo Ljubljane v namiznem tenisu.

V dvorani na Kodeljevem žal nista mogla nastopiti brat in sestra Mark in Neža Gazvoda, ki sta dan pred tekmovanjem zbolela, tako da je ŠD SU nastopil v okrnjeni zasedbi. Čeprav dve ekipi SU-ja nista nastopili, pa so vseeno uspeli priti do medalje tudi v ekipnem tekmovanju. Maj Murn je skupaj z Lukom Jokičem iz Mengša osvojil srebrno medaljo med kadeti ekipno. Lana Slatinšek pa je z Adriano Mrazič (Vesna Zalog) osvojila bron v kategoriji kadetinje ekipno. Lana je uspešno igrala tudi konkurenci posameznic, saj je prišla do finala in na koncu osvjila srebrno medaljo. V finalu je klonila proti reprezentančni kolegici Emi Crnkovič iz Keme Puconci.

V posamični konkurenci so nastopili še Patrik Blaževič, ki je obstal z eno zmago in dvema porazoma v skupini. Andraž Zupančič in Maj Murn sta se uvrstila v finalni del turnirja, a nato izgubila v prvem oz. drugem krogu. Uvrstila sta se od 17.-24. in 9.-16. mesta. Neja Gazvoda je izgubila na zadnji prepreki pred medaljo v kategoriji mlajše kadetinje.

»Naslednji teden nas že čaka prvi turnir, ki šteje za državno lestvico, 1. Odprto prvenstvo za kadete in kadetinje. Kajuhov turnir je bil dober pokazatelj, v katerih elementih smo dobri in kje šepamo, tako da bomo ta teden treninge podredili pripravi na bližajoči se turnir in naslednjo soboto merili na najvišja mesta,« je odločen trener Uroš Slatinšek.

Comments are closed.