SU-jevci znova uspešno: 3 tekme, 3 zmage

V sobotnem 14. kolu 1. Slovenske namiznoteniške lige je članska ekipa Športnega društva  SU v Športnem centru Livada gostila moštvo ljubljanskega Kajuh Slovana in slavila tretjo zaporedno prvoligaško zmago, skupno pa že dvanajsto. Tudi druga ekipa ŠD SU, ki tekmuje v 3. ligi, je bila uspešna.

Prva ekipa ŠD SU je včeraj v sedmih dneh dosegla še tretjo zmago, tokrat s 5:1 proti proti ljubljanskem Kajuhu. »Veseli nas dejstvo, da nas je tokrat spremljalo veliko navijačev. Prišli so iz Brežic, Metlike, Črnomlja in otroci iz Straže ter Šmarjeških Toplic, kjer izvajamo tudi vadbe namiznega tenisa. V takem vzdušju je veselje igrati vsakemu športniku,« je dejal Uroš Slatinšek. Po dve zmagi sta v obračunu s Slovanom dosegla Jure in Uroš, eno pa Jožko Omerzel. ŠDSU trenutno zaseda 1. mesto na ligaški lestvici.

Uspešni tudi mladi

V desetem krogu 3. SNTL so mladi upi ŠD SU poskrbeli za prijetno presenečenje, saj so s 5:3 premagali do tega kroga vodilni NTK B2 Bendl. Boljši pa so bili tudi od druge ekipe tega kranjskega kluba, in sicer s 5:2. »Zelo smo ponosni na naše mlade fante. Andraž, Maj, Mark in Patrik so slavili proti obema ekipama kranjskega kluba. Glede na to, da je bil januar mesec karanten in pozitivnih covid-19 izvidov ter so skupaj kot ekipa nabrali le par treningov, je to izjemen rezultat. Videlo se je, da so bili željni igre in dokazovanja,« je ponosno dejal trener Uroš Slatinšek.

Še v teku: glasovanje za Športnika leta

Do ponedeljka, 14.2., do 12. ure lahko na povezavi  https://anketa1.znm.si  oddate svoj glas v izboru za najboljšega športnika, športnico in športni kolektiv MO Novo mesto. Uroš Slatinšek se poteguje za naziv najboljšega športnika, ŠD SU pa je v konkurenci za naj športni kolektiv minulega leta. Spletni glasovi bodo v pomoč strokovni komisiji pri odločitvi o končnem razpletu. Prireditev, na kateri bodo razglasili najboljše, bo v četrtek, 17. februarja v KC Janeza Trdine.

Comments are closed.