SU-jevci v končnico s prvega mesta, napredujejo tudi najmlajši

S tekmami 18. kola se je ta konec tedna končal redni del tekmovanja v 1. Slovenski namiznoteniški ligi. Ekipa Športnega društva SU Novo mesto je ostala na vrhu lestvice, saj so bili v Ravnah na Koroškem proti aktualnim državnim prvakom, ekipi Inter Diskonta, boljši s 5:3. Razveseljiv pa je tudi napredek mladih upov, ki so tekmovali v Logatcu.

Tekma, v kateri sta se pomerila lanska finalista končnice, je bila res zanimiva za vse gledalce v dvorani. »Če je gostje razveselila prva tekma, kjer je domačin Darko Jamšek presenetil našega Jureta, jim je takoj razpoloženje pokvaril naš Jožko Omerzel, ki je premagal njihovega najboljšega igralca Mitjo Horvata. Pred tem Horvat ni zabeležil še nobenega poraza v igri,« obuja spomine na obračun v Ravnah Uroš Slatinšek. »Ko je bil rezultat izenačen na 3:3, sva se s Horvatom pomerila v enem zame najtežjih obračunov v letošnji sezoni. Kljub vodstvu z 2:0 v nizih sem na koncu slavil šele v podaljšku petega seta. Končni izid obračuna z Inter Diskontom je postavil brat Jure, ki je v zadnji tekmi premagal Žigo Kristjana Žigona s 3:1,« dodaja Uroš.

Ob tem povejmo, da je Uroš znova najboljši igralec lige in je redni del prvenstva končal brez poraza! Dosegel je kar 43 zmag!

V polfinalu se bodo SU-jevci pomerili s Savinjo, prva tekma polfinala bo 9. aprila v Lučah, povratna pa v sredo, 14. aprila, v ŠC Livada. Drugi polfinalni par končnice je Inter Diskot – Kema Puconci.

Tudi mladi upi borbeni in vse boljši

Poleg odličnega igranja v članski kategoriji pa v ŠD SU dobro skrbijo za podmladek, saj se zavedajo pomena športa za razvoj samopodobe otrok, socializacije in vsakodnevnega gibanja. Na nedeljskem 4. MRNTZ-ju v Logatcu je tako nastopilo kar dvajset SU-jevcev, kar je bilo največ izmed vseh nastopajočih klubov. Mnogi od njih so se v svojih starostnih kategorijah povzpeli na zmagovalne stopničke.

Barve ŠD SU so zastopali: Nejc Melenšek, Črt Košak, Maj Košir, Lan Brodar, Lukas Košir, Miha Čadonič, Maks Judež, Tjaž Adamič, Oskar Stanojevič, Patrik Blaževič, Fran Gorenc, Žan Simončić, Tjaš Judež, Gašper Pšeničnik in Maj Murn pri fantih, pri dekletih pa so za ŠD SU nastopile  Sara Simončič, Karin Slatinšek, Neja Košir, Neja Gazvoda in Neža Gazvoda.

Comments are closed.