SU-jevci odločno in optimistično začenjajo finale!

Čeprav šele drugo sezono nastopajo v 1. Slovenski namiznoteniški ligi, so se igralci ŠD SU Novo mesto že prebili do finala, in to kot prvo uvrščena ekipa rednega dela prvenstva. V finalu, ki se začne v soboto, 19. junija, igra pa se na dve zmagi, se bodo SU-jevci pomerili z NTK Fužinar Interdiskont z Raven na Koroškem.

Prvo tekmo finala bodo Novomeščani odigrali v gosteh, Uroš Slatinšek pa napoveduje zanimive obračune. Prepričan je, da bo finale prava paša za oči. »Za sobotno gostovanje na Ravnah sem optimističen. Sicer ne morem reči, da je katera ekipa boljša v tem trenutku. V ekipi Fužinarja je izkušeni dolgoletni reprezentant Horvat, s katerim sem odigral več kot 50 uradnih tekem. Kdo vodi v medsebojnih dvobojih, ne vem, a menim, da je kar 50% v razmerju zmag in porazov. Godec in Žigon sta prva dva mladinca Slovenije in sta v zadnjih mesecih odigrala definitivno največ tekem od vseh. V polfinalu sta prikazala dobre igre in verjamem, da sta dvignila nivo igre od zadnjega našega obračuna. Na drugi strani pa je moj brat Jure v polfinalu prav tako odigral odlično in bil brez poraza, kar pomeni, da je odlično pripravljen. Jožko Omerzel je skozi sezono dvignil nivo igre ter premagoval igralce, ki veljajo za najboljše v ligi, tako da verjamem, da lahko nanj računamo v finalu. Sam sem dobro pripravljal, a dokler ne odigram prvega seta v finalu, težko ocenjujem trenutno formo. Tukaj sta še Mitja Omerzel in Domen Zupančič, ki sta z nami pripravljala na vrhunec sezone in bosta vskočila, če bo to potrebno.

Nov državni prvak bo ta naslov osvojil prvič

SU-jevci so na poti do finala v polfinalu ugnali Kemo iz Puconcev, in sicer v gosteh s 5:0, doma pa s 5:3. Njihov nasprotnik, NTK Fužinar Interdiskont, je v polfinalu z 2:1 v zmagah izločil aktualne prvake, ekipo Maribora. Na Ravnah na Koroškem so v minulih letih že slavili naslov ekipnega državnega prvaka, in to kar sedemkrat, vendar še nikoli v 1. SNTL za moške. Vse naslove je za Fužinar Inter Diskont priigrala njihova ženska ekipa, moška je do zdaj oba finalna dvoboja končnice izgubila. ŠD SU Novo mesto, ki je to pomlad praznoval 4. obletnico obstoja in delovanja, pa je tako  že v svoji drugi prvoligaški sezoni dobil priložnost, da osvoji svoj prvi naslov.

Finale pa je le – finale, odločala bo lahko vsaka malenkost, pa tudi dnevna forma. Kot rečeno, prva tekma je v Ravnah na Koroške, druga tekma finala bo 23. junija, morebitna tretja pa 26. junija, obe v novomeškem Športnem centru Livada s pričetkom ob 17. uri.

Comments are closed.