SU-jevci »eksplodirali« še na dveh DP

Namiznoteniški igralci in igralke Športnega društva SU Novo mesto so še tretji konec tedna zapored igrali na državnih prvenstvih, ki veljajo še za preteklo sezono. Če jim je uspelo z mladinskega DP prinesti eno medaljo (Domen Zupančič - bron), s kadetskega prav tako eno (Andraž Zupančič in Mark Gazvoda - bron), so ta vikend mladi upi ŠD SU »eksplodirali« na DP za mlajše kadete in kadetinje ter se domov vrnili s tremi odličji. Pika na i uspešnemu vikendu pa je tudi medalja z DP do 21 let.

Na prvenstvu za mlajše kadete in kadetinje, ki je v organizaciji NTK Savinja potekalo v Športni dvorani Luče, je Maj Murn v igri parov postal državni prvak v navezi z Lukom Jokičem (Mengeš), v posamični konkurenci pa je med mlajšimi kadeti osvojil 3. mesto. Prav tako bronasto odličje je med mlajšimi kadetinjami osvojila Lana Slatinšek.

Neža Gazvoda se je uvrstila na 9. mesto in je daleč najboljša izmed letnikov 2009. Njena sestra Neja je obstala v predtekmovalni skupini z eno zmago in dvema porazoma. Skupaj sta v igri parov dosegli odlično 5. mesto. Na turnirju sta barve SU-jevcev branila še Luka Vujasin (letnik 2010) in Patrik Blaževič (letnik 2008,) za katera je bilo to nasploh prvo veliko tekmovanje. Nabrala sta si veliko izkušenj in veliko motivacije za nadaljnje delo.

Včeraj pa je potekalo še DP za mlajše člane oziroma U21. Jožko Omerzel je osvojil naslov državnega podprvaka med posamezniki. Odlična igra od začetka turnirja do konca mu je prinesla srebrno odličje, klonil je šele v finalu proti lanskoletnemu prvaku Tilnu Cvetku, ki igra v prvi avstrijski ligi. «Vesel sem, da se je na koncu razpletlo tako, da sem ponovil lanski uspeh z osvojitvijo vice prvaka Slovenije v kategoriji mlajših članov. To je bilo moje prvo tekmovanje po petih mesecih tekmovalne pavze. Vem, da sem dal vse od sebe v pripravljalnem obdobju, a nisem pričakoval takšnega uspeha. Čeprav sprva nisem začutil tekmovalnega ritma, sem iz tekme v tekmo igral bolje. Bolj kot rezultat me veseli dejstvo, da sem prikazal res dober namizni tenis. Z vnemo pričakujem tekme prve lige.«

Domen Zupančič je z izvrstno igro najprej zmagal v svoji skupini in nato še šokiral prvoligaškega igralca Luko Norčiča (Kema Puconci) s 3:2 v osmini finala. V četrtfinalu je sicer izgubil in se tako uvrstil na 5. mesto.

Nad odličnim zaključkom državnih prvenstev je seveda navdušen tudi trener Uroš Slatinšek. »Izjemno sem vesel, ker smo v vseh kategorijah v samem vrhu slovenskega namiznega tenisa! Rezultati potrjujejo naše dobro in trdo delo.«

6 medalj na državnih prvenstvih za sezono 2019-2020 je vsekakor dobra motivacija pred vstopom v novo sezono, ki se bo začela s pokalnim tekmovanjem za člane, 17. oktobra. Tistega dne pa bo ŠD SU Novo mesto znova v vlogi organizatorja, saj bo v ŠC Livada potekalo DP za invalide v namiznem tenisu.

1
12
13
14
15

Comments are closed.