SU-jevca Uroš in Jožko do državnega naslova v dvojicah!

Minuli konec tedna je Rakek gostil namiznoteniško državno prvenstvo za sezono 2021/22, na katerem je nastopila tudi četverica iz Športnega društva SU Novo mesto: Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel ter Domen Zupančič in Lana Slatinšek.

Uroš in Jožko sta postala članska državna prvaka v dvojicah! Osmi naslov za Uroša in prvi za Jožka je izjemen dosežek za oba igralca, prav tako za mlad klub kot je ŠD SU. Veselje je zato povsem razumljivo. »Osvojiti naslov članskega državnega prvaka v dvojicah skupaj z igralcem, ki si ga treniral od samega začetka, ko je prijel za lopar, je res neprecenljivo,« poudarja Uroš Slatinšek in dodaja: »Vsi naslovi državnega prvaka v različnih konkurencah mi pomenijo veliko, ampak ta bo imel kot tisti posamični iz leta 2013 posebno mesto v mojem spominu. Do finala nisva izgubila nobenega seta in v finalu nama je uspelo enako. Jožko je iz tekme v tekmo igral bolje in v finalu odigral brez napake. Kapo dol za njegovo predstavo!«

Jožko Omerzel ob svojem prvem članskem naslovu priznava, da je bilo zahtevnejše priti do finala kot pa igrati samo finale proti dvojici Tomaž Pelcar in Damjan Zelko. »V finalu sva bila z Urošom že zelo uigrana in prepričana vase, verjela sva, da lahko zmagava. Zato mi je bila pot do finala težja. Bi pa svojo igro tudi sam ocenil kot fenomenalno, kakor tudi Uroševo, odigrala sva skorajda brez napak.« Kot je še dodal, je igrati državno prvenstvo veliko težje kot 1. SNTL, ker je več tekem in posledično večja utrujenost. »A ko osvojiš naslov najboljšega, tudi na utrujenost hitro pozabiš.«

V posamični konkurenci je Jožko obstal v šestnajstini finala, ko je izgubil prav proti svojemu trenerju oziroma soigralcu. Uroš pa je v osmini finala moral priznati premoč s tesnim izidom s 3:4 proti 20 let mlajšemu igralcu Tilnu Cvetku, ki je na koncu osvojil naslov državnega podprvaka.

Domen Zupančič in Lana Slatinšek se nista uspela kvalificirati v finalni del tekmovanja, sta pa z nastopom na članskem DP pridobila dragocene tekmovalne izkušnje.

Comments are closed.