Športno društvo SU v novo sezono vstopa s celovitim pristopom

Športno društvo SU v novo sezono vstopa s celovitim pristopom

Temelj in osnovni cilj Športnega društva SU je vzgoja domačih mladih namiznoteniških igralcev, katerim želijo zagotoviti možnost ukvarjanja s športom in igranje namiznega tenisa v vseh starostnih kategorijah, vključno s člansko. Okrepili so trenerski kader na vseh nivojih, vpeljali sistematično delo in predvsem zagotovili vrhunske pogoje za dobro delo. Med poglavitnimi načeli ostaja skrb za uspešno delo z najmlajšimi člani društva, zato nadaljujejo z delom v osnovnih šolah z dvema športnima krožkoma – Gibalnico in Namiznim tenisom, Šolo namiznega tenisa ter ostalimi programi, katero število udeležencev je v lanskem letu preseglo 1200. Veliko pozornost še vedno namenjajo strokovnemu in načrtnemu delu ter sodelovanju z različnimi društvi, klubi, šolami in inštitucijami.

Priprave na Pagu za dobro pripravo tekmovalcev

Novo sezono je Športno društvo SU že tradicionalno začelo s pripravami na Pagu. 23 članov se je udeležilo priprav, kjer ni manjkalo napornih treningov, novih poznanstev in dobre volje.

Po lanski zmagi brez izgubljene tekme, prva ekipa letos nastopa v 2. Slovenski namiznoteniški ligi. Doma vzgojeni igralci Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec bodo kljub svoji mladosti, poskušali izmed 10 ekip doseči dobro uvrstitev. V višjo ligo vodita prva dva mesta. Tudi letos bodo na regijskih in državnih tekmovanjih nastopali v vseh starostnih kategorijah. Upajo na nadgraditev lanskih uspešnih rezultatov, ko so osvojili in domov prinesli več kot 50 medalj.

Poleg tekmovalnih ciljev

Idejni vodja in glavni trener Uroš Slatinšek je nad doseženimi cilji v ŠD SU navdušen, saj so rezultati presegli vsa, tudi najbolj optimistična pričakovanja:

» Ob podpori igralcev, staršev, trenerjev in sponzorjev smo omogočili vsem, otrokom in starejšim, kakovostno športno udejstvovanje, namizni tenis pa vrnili svojem pravim, športnim ciljem in domačim igralcem in igralkam. Doma vzgojeni igralci so tisti, ki morajo predstavljati okostje društva. Našo kakovost in ljubezen do športa kažejo naši rezultati, zato smo vsi člani v celoti predani svojemu delu in z optimizmom zremo v prihodnost.«

V letošnji sezoni tudi nekaj novosti

Poleg utečenih športnih programov, Krožka namiznega tenisa, Gibalnice - šole športa za najmlajše, Šole namiznega tenisa, Tekmovalnega namiznega tenisa in Rekreacije, letos začenjajo tudi z Rekreativno DONIC ligo ter sodelovanjem z Zvezo za šport invalidov Slovenije. Posodobili pa so tudi program praznovanja rojstnih dni.

Vpisi v novo sezono

Že 27. avgusta bodo v Športnem društvu SU Novo mesto, ki ga odlikuje znanje, izkušnje in veliko športno srce, začeli s treningi v vseh selekcijah, vključno s Šolo namiznega tenisa. Vpis poteka vsak dan od 16. do 18. ure v ŠC Livada, Novo mesto. Dodatne informacije dobite preko e-pošte : info@sportnodrustvo-su.si ali po telefonu 041 374 213. Dejavnosti društva pa lahko spremljate tudi na Facebooku.

 

»Vabljeni vsi ljubitelji bele žogice, da se nam pridružite

in spoznate vse lepote najhitrejše igre z  žogo na svetu!«

Comments are closed.