Šport, zabava, znanje – ŠDSU

Slika U21-01

Preplet tekmovalnega športa z zabavo in izobraževanjem

V Športnem društvu SU s svojim delom in zagnanostjo tudi v Štukljevem letu 2018 dokazujejo, da je Novo mesto pravo športno mesto. Potem, ko se je že v prvem mesecu tega leta družilo več kot 500 športnikov, s čimer so v društvu postavili svojevrsten mejnik, sta tudi februar in marec polna doživetij in uspehov, ki dajejo zagon za nadaljnje delo.

»Z različnimi vadbenimi programi, ki so usmerjeni v različne starostne skupine, omogočamo kvalitetno preživljanje časa tako našim najmlajšim kot tudi malo starejšim,« sporočajo SU-jevci, ki svoje delo nadgrajujejo tudi s tekmovalnimi rezultati v vseh kategorijah.

Obe ekipi, kadetska in mladinska, sta se uvrstili v finale državnega ekipnega tekmovanja. Mladinci Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec so pod vodstvom trenerja Uroša Slatinška osvojili odlično 4. mesto, kadetska ekipa v sestavi Mitja Omerzel, Andraž Zupančič in Lenart Zabukovec pa je osvojila 5. mesto. Tudi na mednarodnem tekmovanju, 39. Jakhlovem memorialu v Ljubljani, kjer je sodelovalo več kot 160 udeležencev, so SU-jevci osvojili tri bronaste medalje -  med najmlajšimi kadetinjami Lana Slatinšek, med kadeti Mitja Omerzel ter med mladinci Domen Zupančič.

 

Do medalje tudi na Otočcu

Tudi ta konec tedna je bil uspešen, saj so mladi namiznoteniški upi dosegli odlične rezultate na državnem prvenstvu za najmlajše kadetinje in kadete ter člane inčlanice do 21.leta starosti. Brata Omerzel sta osvojila bronasto medaljo.

»Iz vsake zmage in iz vsakega poraza se nekaj naučimo. Takšne izkušnje nam dajo motivacijo za nadaljnji trening in osebnostno rast. Šport ni samo tekmovanje, je način življenja in iz te izkušnje smo vsi nekaj odnesli. Tako v športu kot življenju. Ponosen sem na fante in dekleta, na njihovo zagnanost, znanje in odnos, ki obetajo uspešno športno kariero. Gledamo samo naprej, proti novim zmagam,« sporoča Uroš Slatinšek.

V društvu se zavedajo tudi odgovornosti za izobraževanje in zabavo članov, zato so pred kratkim v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije organizirali izobraževanje za sodnike ter dogodek zaključili z že značilno zabavo s šmornom. »Veseli me, da smo imeli tudi starši priložnost, da se izobrazimo na tem področju. Z novo pridobljenim znanjem bomo lahko še lažje in boljše spodbujali naše otroke na tekmovanjih, » je dejala ena od udeleženk, Danijela Murn.

Comments are closed.