Prva domača prvoligaška zmaga ŠDSU pred številnimi navijači

V soboto, 22. februarja je Športno društvo SU v ŠC Livadi gostilo 6. krog 1. Slovenske namiznoteniške lige. Pred več kot stotimi gledalci so se pomerili z ekipo iz Izole, NTK Arrigoni.

Ekipa ŠDSU, Uroš Slatinšek, Jožko Omerzel, Domen Zupančič in Mitja Omerzel, ki še sanira poškodbo kolena, se je za tekmo dobro pripravila. Uroš Slatinšek je brez izgubljenega niza premagal vse tri igralce, Matijo Novela, Erika Paulina in Taja Lavriča. Dodatni dve točki je prispeval Jožko Omerzel, ki je premagal Taja Lavriča in odločilno tekmo proti Matiji Novelu. Za goste je dve tekmi dobil Erik Paulin in eno Matija Novel.

Končni izid tekme je bil 5:3 za ŠDSU s katero so vknjižili dodatni dve točki in na lestvici tako zasedajo varno 7. mesto v ligi.

Uroš Slatinšek, igralec in trener ŠDSU je po tekmi povedal: »Vesel sem zelo pomembne zmage za obstanek v 1. SNTL z našo mlado ekipo, ki je tudi tokrat pokazala željo in potrebno znanje za tekmovanje na članskem nivoju. Zahvaljujem se številnim gledalcem in navijačem, zaradi katerih je bila naša zmaga toliko slajša.«

Naslednja domača tekma bo 14. marca, saj se bodo ta vikend udeležili Državnega članskega prvenstva.

 

Rezultati 6. kroga:

Cornilleau Mengeš II 3:5 Kema I
Savinja I 3:5 Maribor
Xiom Muta 5:0 Krka
ŠDSU 5:3 Arrigoni
Inter Diskont 5:0 Mengeš I

 

Lestvica po 6. krogu:

1. ŽNTK Maribor
2. NTK Xiom Muta
3. NTK Inter Diskont
4. NTK Kema I
5. NTK Savinja I
6. NTK Krka
7. ŠD SU
8. NTK Arrigoni
9. NTS Mengeš I
10. NTS Cornilleau Mengeš II
  • Slika 2
  • Slika 1
  • Slika 3
  • Slika 4
  • Slika 5

Comments are closed.