Osvojili naslov državnih podprvakov

Sezona 2020/2021 je bila za ŠD SU vse do finala izjemna. V končnico državnega prvenstva v 1. SNTL so se namreč prebili neporaženi. V finalu pa jim je nasproti stala ekipa NTK Fužinar Interdiskont z Raven na Koroškem. Na prvi tekmi so slavili Ravenčani s 5:3, druga tekma, ki je potekala v dvorani ŠC Livada v Novem mestu, pa je bila prav tako razburljiva. Ekipa Fužinarja je po skroaj petih urah izredno izenačenih obračunov osvojila svoj prvi klubski naslov državnih prvakov v najvišjem rangu tekmovanja. Tako kot na prvi tekmi na Ravnah so varovanci Darka Jamška tudi v Novem mestu slavili s 5:3.

Za ŠD SU se je drugi finalni obračun končnice začel obetavno, saj sta bila brata Slatinšek uspešna. Starejši Jure je bil s 3:1 boljši od mladinskega državnega prvaka Aljaža Godca, medtem ko je mlajši Uroš brez izgubljenega niza ugnal Žigo Kristijana Žigona, slovenskega podprvaka med mladinci in do 21 let. Nadaljevanje pa za SU-jevce ni bilo več tako uspešno. Mitja Horvat, ki je na prvi tekmi dobil vse tri svoje dvoboje, je bil proti Jožku Omerzelu že skorajda v izgubljenem položaju, a je bil v četrtem nizu bolj zbran v končnici, v petem pa ni več dovolil presenečenja. Za prvi hladni tuš v novomeški vrsti je poskrbel Godec, ki mu je proti Urošu Slatinšku uspel podoben podvig kot Horvatu pred njim. Najboljši posameznik 1. SNTL je vodil z 2:1 v nizih, toda v napetih končnicah četrtega in petega niza se je zmage veselil Godec. Ko je Horvat s 3:1 premagal Jureta Slatinška, Žigon pa prav tako s 3:1 Omerzela, se je Ravenčanom že nasmihal naslov državnih prvakov. V še enem napetem dvoboju je Uroš Slatinšek sicer premagal Horvata, a je bil nato Godec brez izgubljenega niza boljši od Omerzela in Ravenčani so slavili končno zmago s 5:3.

»Ravenčani so zasluženo osvojili naslov državnih prvakov in jim iskreno čestitam. Mi smo imeli svoje priložnosti za zmago, vendar tega nismo izkoristili. Jožko Omerzel je imel zaključno žogico proti Mitji Horvatu, jaz pa sem proti Godcu verjetno odigral svojo najslabšo tekmo sezone, a tako pač je. Sezona je bila kratka in zelo natrpana z državnimi prvenstvi, vendar se že zdaj veselim nove,« je športno priznal poraz Uroš Slatinšek, trener in najboljši igralec ekipe ŠD SU.

(delno povzeto po novici na www.slo-namiznitenis.si)

Comments are closed.