Odštevamo dneve do prve tekme!

V soboto, 13. marca 2021 ob 17. uri se s tekmami 1. kola končno začenja tudi letošnja sezona v 1. SNTL. Naša ekipa bo za uvod gostovala v Ravnah na Koroškem pri ekipi NTK Fužinar, v 2. kolu pa nas že čaka mestni derbi z NTK Krka, v naši dvorani v ŠC Livada.

V 1. SNTL za moške bo sicer v sezoni 2020/21 nastopilo vseh 10 ekip, ki so si zagotovile nastopanje po koncu lanskega dela tekmovanja v 1. SNTL za moške. Po opravljenem javnem žrebu na reprezentančnih pripravah na Otočcu, se bo odigral drugi del sezone po prvotno predvidenem spomladanskem razporedu igranja, ter še play off in morebitni play out, če se bodo lahko izvedla tudi prvenstva v 2. in 3. SNTL.

Podrobnejši razpored tekem je na voljo na spletni strani Namiznoteniške zveze Slovenije.

Na sliki pa lahko vidite razpored tekem ŠD SU.

Vsi nastopajoči udeleženci in vsi klubi se zavežejo upoštevati ukrepe, ki jih zahteva NIJZ, in le-te tudi spoštovati, da se lahko tekmovanje sploh izvaja v času še vedno trajajoče razglašene epidemije zaradi virusa COVID-19. Tekme se bodo odigrale brez gledalcev.

Izjava Uroša Slatinška pred začetkom tekmovanja v 1. SNTL:

Ker se bo odigrala liga po prilagojenem in skrajšanem programu, bo vsak ’kiks’ imel večjo težo in bo vsaka tekma toliko bolj pomembna, ker že lahko odloča o napredovanju. Cilji za to sezono navkljub premoru ostajajo visoki, motivacija je še višja. Prvi cilj je uvrstitev v zgornjo polovico tabele. Verjamem pa, da smo sposobni tudi več. Sam bom poskušal ohraniti lanski pridobljeni naziv najboljšega igralca SNTL. Kar se tiče prve tekme… Po desetih mesecih tekmovalnega premora bo obračun z državnim podprvakom kar velik zalogaj za SU-jevce. Ravenčani so na čelu z Mitjem Horvatom in s prvim in drugim mladincem Slovenije že lansko leto dokazali, da spadajo v sam vrh. Definitivno bo težka tekma za njih, kakor tudi za nas. Treningi oziroma priprava na sezono so potekali korektno oziroma brez večjih presenečenj ali poškodb. Veseli me, da tu in tam izgubim kakšen set na treningu, kar dokazuje, da naši igralci napredujejo. Moj brat Jure se nam je nekajkrat pridružil v Novem mestu in odtreniral z nami. Sam se sicer pripravlja na sezono v Velenju s trenerjem iz mladosti - najinim očetom.”

vse_1sntl-01

Comments are closed.