Nova zmaga SU-jevcev, tokrat povsem nadigrali mlade krkaše

V petkovi zaostali tekmi 4. kola 1. Slovenske namiznoteniške lige so igralci Športnega društva SU Novo mesto gladko, s 5:0, premagali mestnega tekmeca, Namiznoteniški klub Krka.                                        

Za SU-jevce sta tokrat ob Urošu Slatinšku igrala brata Jožko in Mitja Omerzel, vsi obračuni pa so se razmeroma hitro in brez težav končali v korist gostiteljev. Krka je namreč v dvorano Športnega centra Livada, kjer domuje ŠD SU, prišla s trojico igralcev, ki v prvi ligi sicer ne igrajo.

Tekma, ki bi morala biti odigrana pred tednom dni, je bila takrat prestavljena zaradi pozitivnega testa na covid-19 v ekipi Krke. Tokrat pa je Krka, ki je te dni sicer v vlogi organizatorja mednarodnega ITTF turnirja v Laškem, v boj za prvoligaške točke poslala komaj 10-letnega Žana Vidmarja, 12-letnega Amadeja Rešetiča in 18-letnega Alena Bečirevića. Omenjena trojica proti SU-jevcem ni imela nikakršnih možnosti za vsaj kak dobljen niz.

»Ne morem opisati občutkov, ko v prvi ligi igraš s tako mladimi igralci. Eno je, ko gre za bolezen, drugo pa je pošiljanje mladih igralcev na mestni derbi, ker nimaš dovolj igralcev v ekipi, da bi korektno odigrali obračun v prvi ligi. Ne želim žaliti mladih igralcev Krke, a takšne tekme meni kot trenerju ne bi bile v ponos. Sam ocenjujem, da so mladim igralcem takšne tekme prej v škodo kot v korist, je priznal Uroš Slatinšek, ki ga s soigralci že danes ob 17. uri čaka nov prvoligaški obračun – na gostovanju v Ljubljani se bodo SU-jevci v 5. kolu pomerili s Kajuh Slovanom.

Comments are closed.