Neža Gazvoda na zmagovalnem odru, tudi drugi do pomembnih izkušenj

V športni dvorani OŠ Rakek sta v nedeljo potekala prva turnirja RS za mlajše kadete in mlajše kadetinje ter člane in članice do 21 let za sezono 2021/22. Barve ŠD SU  je zastopalo 5 igralcev oziroma igralk.

Karin Slatinšek in Lan Brodar sta prvič nastopila in tekmovanju, ki šteje za državno lestvico. Lan je v kvalifikacijah dvakrat zmagal in enkrat izgubil ter se uvrstil med 32 najboljših mlajših kadetov v Sloveniji. Glede na to, da obiskuje šele 5. razred OŠ, bo v tej konkurenci igral še tri leta.Vsekakor obetaven začetek! Karin, ki prav tako obiskuje 5. razred, je dvakrat izgubila v kvalifikacijah in enkrat zmagala ter tako dobila pomembne točke za nadaljevanje sezone. 

Sestri Neja in Neža Gazvoda sta obe kvalifikacijski skupini zmagali in se uvrstili med najboljših 16 mlajših kadetinj. Nejo je v četrtfinalu zaustavila kasnejša zmagovalka Sara Erhatič iz Cirkovc, Neža pa je prišla do polfinala. »Glede na to, da sta bili obe zaradi karanten odsotni večji del treningov v januarju, smo veseli njunega rezultata oz.še bolj dejstva, da jima je uspelo sploh nastopiti, saj dandanes nikoli ne veš kdaj, se lahko znajdeš v karanteni,« je derjal Uroš Slatinšek.

Lana Slatinšek je kljub svoji mladosti nastopila na turnirju za mlajše članice. V kvalifikacijski skupini je zmagala dva dvoboja in izgubila le enega. V finalnem delu tekmovanja pa je tesno izgubila proti Živi Markič iz Mengša s 3:4 v nizih. Uvrstila se je od 9. do 16. mesta.

272138898_621998015542027_8054772817673453220_n

Comments are closed.