Na Državnem prvenstvu štiri medalje za ŠDSU

Minuli vikend je v Preboldu, v organizaciji NTK Savinja, potekalo dvodnevno Državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje ter mlajše člane in članice.

Na prvenstvu je nastopilo 170 igralk in igralcev iz cele Slovenije. Za ŠDSU je nastopilo 10 igralk in igralcev, ki so s svojimi rezultati pokazalo izjemen napredek in domov prineslo kar štiri medalje, tri bronaste in eno srebrno.

V mlajši kategoriji je nastopilo šest igralcev ŠDSU, trije fantje in tri dekleta. Pokazali so velik napredek v igri ter osvojili odlične rezultate. Kar dve bronasti medalji je osvojil Andraž Zupančič, v kategoriji posamezno in v kategoriji dvojice s soigralcem Borom Klešnikom. Mark Gazvoda se je uvrstil 9. mesto, Maj Murn pa na 17. mesto, ki pa še naslednje leto nastopa v isti kategoriji. V kategoriji dvojic sta se uvrstila na 9. mesto.

Na svojem prvem državnem prvenstvu sta nastopili tudi desetletni sestri Neja in Neža Gazvoda, ki je sta s tekmovanja odnesli prepotrebne izkušnje za nadaljevanje športne poti in ki bosta zaradi svoje mladosti v tej kategoriji nastopali še tri leta. Lana Slatinšek je v kategoriji dvojic z Nežo Žun Pogačar in kategoriji posamezno osvojila 5. mesto.

Jožko Omerzel, Domen Zupančič, Mitja Omerzel in Vid Zabukovec so nastopili v kategoriji mlajših članov. Presenečenje je pripravil Jožko Omerzel, ki je klonil šele v finalu proti Tilnu Cvetku in tako osvojil srebrno medaljo. Domen Zupančič in Mitja Omerzel sta kot mladinca v višji kategoriji osvojila 9. mesto, Vid Zabukovec pa tretje mesto v skupini. Četrto medaljo za ŠDSU sta prispevala brata Omerzel, ki sta v dvojicah v polfinalu izgubila s kasnejšimi prvaki iz Izole.

»Iskrene čestitke vsem igralkam in igralcem, še posebej pa dobitnikom medalj. Veseli me, da se naše kontinuirano delo z domačimi igralci kaže tudi z rezultati v prav vseh kategorijah. Za rezultati stoji veliko ur napornih treningov, pripravljalnih tekem in motivacije, ki pa za seboj potegnejo tudi finančno breme. Zato so ti rezultati tudi sad sodelovanja vseh športnih delavcev in igralcev ŠDSU, njihovih staršev, Mestne občine Novo mesto in naših zvestih sponzorjev, ki nam stojijo ob strani. Hvala vam, ker imate tako kot SUjevci, šport v srcu.

Z novim zagonom nadaljujemo s kvalitetnim in usmerjenim delom in se veselimo prihodnost ,« je povedal Uroš Slatinšek.

Do konca sezone čaka ŠDSU še nekaj obveznosti in dogodkov. Prvi od teh bo Medgeneracijski turnir v sklopu Rudolfovih tednov športa 16. maja ter uradni zaključek Dolenjske namiznoteniške lige.

Slika 2
Slika 1
Slika 3
Slika4

Comments are closed.