Maj Murn do srebrne medalje v Varaždinu

Maj Murn do srebrne medalje v Varaždinu

Minuli vikend so igralci in igralke Športnega društva SU Novo mesto bili aktivni na več tekmovalnih prizoriščih hkrati. Tej aktivnosti pa ne zaostaja niti organizacijski del društva na več različnih področjih.

Mladinski reprezentant, Domen Zupančič, je zastopal barve Slovenije na Mednarodnem prvenstvu 2019 ITTF Junior Circuit Premium, Hungarian Junior & Cadet Open, kjer se je med 342 nastopajočimi bilo težko uvrstiti v glavni del tekmovanja.

Na drugem mednarodnem prizorišču v Varaždinu, kjer je potekal 49. Odprti turnir Mirka Abramoviča, so v petek nastopali v ekipnem delu tekmovanja Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn in Lana Slatinšek. Mark in Andraž sta izgubila v četrtfinalu proti kasnejšima zmagovalcema in tako osvojila 5. mesto. Lana Slatinšek je s soigralko, Hrvatico,  Mio Horvatič, prav tako osvojila 5. mesto, medtem, ko se je najvišje, vse do srebrne medalje zavihtel Maj Murn, ki je nastopal v ekipi z Luko Jokičem iz Mengša. Maj je odlično odigral tudi posamični del turnirja v nedeljo, kjer je osvojil 5. mesto. Lana Slatinšek je v nedeljo v posamični kategoriji osvojila 17. mesto in bo v tej kategoriji igrala tudi naslednje leto.

Oba mladinca, Mitja Omerzel in Domen Zupančič, in mlajši član, Jožko Omerzel so se v nedeljo udeležili 2. OT za člane, kjer je bil glavni cilj nabiranje izkušenj za nadaljevanje sezone, saj vsi trije letos nastopajo v najvišji namiznoteniški ligi.

Prav zaradi velike količine tekmovanj ter igralcev in igralk, ki na njih nastopajo, se je strokovno vodstvo ŠDSU odločilo, da ne nastopamo na nizko rangiranimi tekmovanji kot je bil to soboto Alpe Adria, saj namen tekmovanj za ŠDSU ni samo osvajanje medalj, ampak rast in razvoj tekmovalk in tekmovalcev.

Za aktivnostjo igralcev in igralk pa ne zaostaja niti organizacijski del ŠDSU, saj že to nedeljo organizirajo 2. MRNTZ turnir v ŠC Livada, kjer bo nastopilo več kot 120 igralk in igralcev, začenjajo z Dolenjsko rekreativno namiznoteniško ligo, sodelujejo v projektu Z gibanjem se učimo angleški jezik ter se pripravljajo na prvi nastop v najvišji ligi, 1. SNTL.

  • Slika 1
  • Slika 2
  • Slika 3
  • Slika 4

Comments are closed.