Kadetska in mladinska ekipa ŠDSU v finalu ekipnega Državnega prvenstva

Kadetska ekipa ŠDSU v sestavi, Andraž Zupančič, Mark Gazvoda in Maj Murn, se je minuli vikend v Mariboru pod vodstvom Uroša Slatinška uvrstila med najboljših 8 ekip v državi. Po zmagi nad NTK Fužinar iz Raven na Koroškem, ŽNTK Maribor in NTK Soboto so izgubili proti NTK Muta in tako osvojili drugo mesto, ki jim je prineslo finale ekipnega državnega prvenstva.

Uspehu kadetov so sledili tudi mladinci. Mitji Omerzelu in Domnu Zupančiču sta pod vodstvom Jožka Omerzela k zmagi pomagala mlajša soigralca Andraž Zupančič in Maj Murn. Tako so v kvalifikacijah bili boljši od NTK Krka,  NTS MengešII, NTK Vesna in NTK Savinja in osvojili prvo mesto v skupini in možnost za medaljo na finalnem turnirju.

Leto 2019 so tekmovalno zaključili z udeležbo na 3. MRNTZ prvenstvu v Rakeku. Udeležilo se ga je 11 igralk in igralcev, Andraž Zupančič, Maj Murn, Mark Gazvoda, Jure Gruden, Nejc Tomec, Lana Slatinšek, Neja Gazvoda, Neža Gazvoda, Karin Slatinšek in Ana Tomec. Zlato medaljo so tokrat osvojile punce, Lana Slatinšek v kategoriji 8.-9. razred in Neža Gazvoda v kategoriji 4.-5. razred. Srebro sta osvojila Andraž Zupančič v kategoriji 8.-9. razred in Neja Gazvoda v kategoriji 4.5. razred.

 »Veseli me, da z domačimi igralci dosegamo vrhunske rezultate in da se naše načrtovano in sistematično delo z mladimi obrestuje tudi na tekmovalnem področju. Čestitam vsem igralcem in se zahvaljujem vsem, ki kakorkoli prispevajo k našim uspehom. Brez podpore mojih sodelavcev, staršev, sponzorjev in MO Novo mesto ne bi mogli uresničevati vseh naših ciljev, predvsem naš prvotni cilj: vzgoja igralk in igralcev, ki z motivacijo in dobro voljo obiskujejo treninge in odraščajo v zdravem okolju v duhu športa in prijateljstva,« je povedal Uroš Slatinšek.

Slika2
Slika1
80132144_766143207205944_6081498469355225088_o

Comments are closed.