Kadeti ŠD SU do novih medalj, prvoligaška ekipa tik pred finalom

Minuli konec tedna je v Lučah potekalo kadetsko državno prvenstvo za posameznike in dvojice v namiznem tenisu. Razveseljivo je, da so mladi upi ŠD SU Novo mesto tudi tokrat navdušili in se večkrat povzpeli na zmagovalni oder.

Mark Gazvoda in Lana Slatinšek sta postala državna podprvaka v mešanih dvojicah, Andraž Zupančič in Mark Gazvoda sta osvojila bronasto odličje med dvojicami, bronasta sta bila tudi Maj Murn in Aleks Ušaj (Vrtojba). Kot je poudaril trener Uroš Slatinšek, je zadovoljen z igro vseh. Pozitivno sem presenečen nad našim mešanimi parom, ki je postal podprvak. V finalu sta Mark in Lana izgubila proti izkušenima Podobniku iz Logatca in Tokičevi iz Vrtojbe, ki sta postala prvaka tudi v posamičnih kategorijah. Imeti uspešne igralke in igralce je velik podvig. Veseli me, da smo ga dosegli.

V posamični konkurenci so Lana Slatinšek, Mark Gazvoda in Andraž Zupančič obstali tik pred medaljo. Andraž je imel to smolo, da je naletel na nepremagljivega Podobnika. Mark je sicer imel ugoden žreb, a je igral že na rezervi, saj je od SUjevcev odigral največ tekem. 5.-8. mesto je odlična uvrstitev. Lana je v prav v četrtfinalu odigrala najslabšo tekmo prvenstva in se je morala zadovoljiti z uvrstitvijo od 5. do 8. mesta. Dvakratna državna prvakinja pri maljših kadetinjah je dokazala, da tudi v višji kategoriji spada med najboljše. Maj Murn je odigral odličen turnir. Posamezno je klonil v osmini finala proti Podobniku v parih prišel do medalje in v mešanih parih enako obstal v četrtfinalu, ko je naletel na kasnejša prvaka Podobnika in Tokičevo.

Premierno sta na kadetskem DP nastopili sestri Neja in Neža Gazvoda. Neža je v skupini celo premagala 7. nosilko in se tako nato uvrstila od 9. o 16. mesta, kasneje je izgubila proti kasnejši dobitnici bronaste medalje iz Ljubljane Katarini Lešnjak. Neja je bila tik pred senzacijo v skupini, kjer je skoraj premagala 6. nosilko turnirja. Posamezno se je uvrstila od 17. do 24. Mesta, sestri pa sta v parih osvojili 5. do 8. mesto.

Za nami so že tri državna prvenstva zapovrstjo, zato so fantje in dekleta utrujeni. Vsekakor sem vesel, da smo vsakič še bolj uspešni kot se nadejam in da imamo v treh vikendih osvojenih že več kot deset medalj na najvišjem, državnem nivoju, ponosno pravi Uroš Slatinšek in dodaja, da je pred mladimi upi še zadnje državno prvenstvo. V soboto jih čaka mladinsko ekipno državno prvenstvo v Cirkovcah. Imamo mlado ekipo, ki je sestavljena iz izkušenega Mitje Omerzela in kadetskih podprvakov Andraža Zupančiča, Maja Murna in Marka Gazvode. Še ta vikend bo naporen, a mi se ne bomo predali,” odločno dodaja.

Jutri v Novem mestu povratna tekma polfinala končnice DP

Prvoligaško ekipo ŠD SU pa jutri, v sredo, 9.6., ob 18. uri v domači dvorani čaka povratna tekma s Kemo Puconci oz. druga polfinalna tekma za vstop v finale Play off-a. Pretekli petek so SU-jevci v Prekmurju odigrali odlično in slavili s 5:0. Jutri ciljajo na zmago in vstop v finale. Tekma bo ob 18. uri v Športnem centru Livada, lahko si jo ogledajo gledalci, poskrbljeno pa bo tudi za prenos preko Youtube-a.

Comments are closed.