Iz Luč brez zmage, tudi druga ekipa poražena

V enajstem krogu 1. Slovenske namiznoteniške lige so člani ŠD SU Novo mesto gostovali v Lučah pri ekipi NTK Savinja. V izenačenem obračunu, kjer sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, so bili na koncu v odločilnem obračunu boljši gostitelji, ki so – tako kot na prvem obračunu v Novem mestu, slavili s 5:4. Uroš Slatinšek je dobil vse tri svoje dvoboje, enkrat je bil uspešen še Jure Slatinšek in ob vodstvu s 4:3 se je Novomeščanom nasmihala nova zmaga.  A Patrik Rosc je po zmagi nad Jožkom Omerzelom ugnal še Jureta Slatinška, za popolni preobrat in zmagoslavje gostiteljev pa je poskrbel komaj 15-letni Brin Vovk Petrovski, ki je nadigral šest let starejšega Jožka Omerzela.

“Igralci Savinje so pokazali dobro igro in zasluženo slavili. Sam sem sicer zadovoljen s svojo igro, Juretu in Jožku pa enostavno ne gre. Nekaj gre pripisati karantenam in nezmožnosti treniranja zaradi drugih obveznosti, a vseeno verjamem, da ko bo najbolj pomembno, da bo igra obeh na najvišjem nivoju,” je dejal Uroš Slatinšek.

SU-jevci ostajajo pri devetih prvoligaških zmagah in pri vrhu lestvice, ki pa je zaradi več preloženih tekem zaradi covida 19, nepopolna.

Dodajmo, da je tudi druga ekipa ŠD SU v soboto odigrala dve zaostali tekmi v 3. SNTL. Žal tudi mladim upom tokrat ni šlo, proti Gorici so SU-jevci izgubili z 2:5, proti Letriki pa s 4:5. S tekmo manj kot druga moštva fantje zasedajo 6. mesto na lestvici.

Comments are closed.