Domen Zupančič do brona na mladinskem državnem prvenstvu

Namiznoteniški upi Športnega društva SU Novo mesto so po šestih mesecih premora znova začutili tekmovalno vročico. Na Državnem prvenstvu za mladince in mladinke v Izoli so navdušili z borbenostjo, motivacijo in pravim timskim duhom, vrhunec pa je bil trenutek, ko je Domen Zupančič osvojil bronasto medaljo.

Na tekmovanju, ki je bilo prvo od štirih državnih prvenstev, ki bodo odigrana v septembru in veljajo še za preteklo sezono, je bilo prijavljenih 116 igralk in igralcev, barve SU-jevcev pa so zastopali Domen Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Andraž Zupančič, Timotej Fink, Jure Gruden in Lana Slatinšek.

Za rezultat vikenda je poskrbel Domen Zupančič, ki je v igri dvojic z Aljažem Godcem (Fužinar Interdiskont) osvojil bronasto medaljo. Med posamezniki se je uvrstil med 16 najboljših, v mešanih dvojicah pa je s Polono Horvat osvojil 5. mesto.

»Priznam, da sem bil pred začetkom tekmovanja kar živčen, a tudi visoko motiviran. Začetek je bil težak, a je bilo ob glasni spodbudi svojih soigralcev v nadaljevanju lažje. V posamičnem delu sem rezultatsko sicer pričakoval več, na splošno pa sem zadovoljen. Bi pa seveda rad svojo igro še izboljšal in se v prihodnje dokazal tudi v prvi ligi in na članskih tekmovanjih,« je o svojem nastopu na mladinskem DP povedal Domen.

Tudi drugi mladi SU-jevci navdušili v več pogledih

Vsi igralci, razen Domna, po starosti spadajo v mlajše kadetske kategorije, kar pomeni, da so na mladinskem prvenstvu bili med najmlajšimi, vendar so kljub temu osvojili odlične uvrstitve. Prijetno presenečenje sta pripravila Mark in Andraž, ki sta osvojila 17. mesto. Še bolj pomembno pa je, da so vsi igralci in igralke v Izoli odigrali odlične pripravljalne tekme pred naslednjimi tekmovalnimi izzivi - državnimi prvenstvi v kategoriji kadetov in mlajših kadetov, ki bodo naslednja dva vikenda v Lučah.

»Glede na to, da smo ves mesec avgust veliko napora vlagali v trening lahko rečem, da sem izredno zadovoljen z igrami mojih Sujevcev. Prav vsi so pokazali preskok v igri ter prikazali dobre igre v posamični kategoriji in tudi v igri dvojic. Veseli me dejstvo, da naša tekmovalna skupina »diha skupaj« in da smo vsi skupaj močno povezani. Navijanje drug za drugega, bodrenje ob tesnem izidu in skupno veselje ob zmagi je dokaz, da smo povezani na več ravneh. Smo športniki, tekmovalci in prijatelji,« je vtise po vikendu v Izoli strnil ponosni trener Uroš Slatinšek. Državna naslova v mladinski konkurenci sta sicer osvojila Žiga Kristjan Žigon (Fužinar Interdiskont) in Tjaša Novak (NTD Kajuh Slovan).

Naslednji vikend se bodo igralci in igralke ŠD SU udeležili Državnega prvenstva za kadete in kadetinje, kjer bo nastopilo 8 igralcev, hkrati pa bodo v domači dvorani v Športnem centru Livada organizirali Državno prvenstvo za veterane in rekreativce.

slike novice 09_20-01-01
Slika1
Slika2
Slika4
Slika3

Comments are closed.