Četverica SU-jevcev na 1. Odprtem prvenstvu Slovenije za mladinke in mladince

Andraž Zupančič, Maj Murn in Jure Gruden ter Lana Slatinšek so v nedeljo, 17. oktobra, nastopili na 1. Odprtem prvenstvu RS za mladinke in mladinke. Presenetil je Jure, saj se na takšnem turnirju ni še nikoli uvrstil v glavni žreb tekmovanja. Danes mu je to uspelo, slavil je tudi še eno zmago v glavnem delu tekmovanja in se tako uvrstiti od 17.-32. mesta. Enako uvrstitev je dosegel Maj, kar je vzpodbudno zanj, saj je še kadet. Andraž je zmagal v skupini in nato še dvakrat v glavnem delu, kar je zadoščalo za uvrstitev od 9.-16. mesta. V šestnajstini finala je izgubil proti Brinu Vovku Petrovskemu (NTK Savinja), ki je letos v prvi slovenski članski ligi premagal že kar nekaj dobrih igralcev. Lana je za las izgubila za prvo mesto v skupini in nato zaradi težjega žreba izgubila proti drugi nosilki turnirja Poloni Horvat (NTK Fužinar Interdiskont) ter nato obstala v šestnajstini finala.

»Igre vseh naših igralcev so nihale, a so vseeno na trenutke prikazali odlično igro. Pozna se tudi, da so vsi igrali že včeraj dve tekmi tretje slovenske lige in da je Lana v soboto ves dan pomagala pri organizaciji Državnega prvenstva v paranamiznem tenisu,« je povedal trener Uroš Slatinšek.

Mlada selekcija bo imela sedaj tri tedne časa, ki bo posvečen treningom in pripravi na druge Odprte turnirje za kadete in nato zopet za mladince. Kmalu se nadaljuje tudi 3. SNTL, v naslednjem krogu bodo naši fantje gostovali pri dveh ekipah NTK Savinja.

Sicer pa je naslednji konec tedna rezerviran za praznik slovenskega namiznega tenisa, in sicer člansko državno prvenstvo, ki bo potekalo 23. in 24. oktobra na Rakeku.

Comments are closed.