Brez medalj, a z obilo novimi izkušnjami

Mladi upi Športnega društva SU so v nedeljo nastopili v Kidričevem, kjer je potekalo 2. Odprto prvenstvo Slovenije za mladince in mladinke. Barve ŠD SU so zastopali Andraž Zupančič, Maj Murn, Timotej Fink in Lana Slatinšek.

Timotej je obstal v skupini, a vseeno premagal enega nasprotnika in tako zasedel 3. mesto. Andraž je iz skupine prišel kot prvouvrščeni, a ga je v prvem krogu premagal Dimnik (Ntk Vesna) iz Ljubljane. Maj je prišel iz skupine kot drugouvrščeni, zmagal v predkolu in nato tesno izgubil v šestnajstini finala proti Hohnjecu iz Savinje. Andraž in Maj sta tako osvojila 17. mesto. Lana pa je bila v svoji skupini druga, nato pa je v glavnem delu v osmini finala tesno izgubila proti kasnejši finalistki Enyi Moltari iz NTD Kajuh Slovan (Ljubljana).

»Za naše mlade upe  je bil to zelo naporen vikend, a vsaka tekma za njih v tem obdobju je dragocen kilometer v njihovi športni karieri,« poudarja trener Uroš Slatinšek. Maj in Lana bosta naslednjo nedeljo nastopila na Top turnirju za kadete in kadetinje, ki ga bo organizal NTK Kema Puconci. Na ta turnir sta se uvrstili tudi sestri Neja in Neža Gazvoda.

Comments are closed.