6 kadetov na 1. OT v Ljubljani

Uradna tekmovanja za lestvico NTZS so začeli tudi naši kadeti in kadetinje. Tako smo se včeraj udeležili 1. OT v Ljubljani, v organizaciji NTD Kajuh Slovan.

125 igralk in igralcev iz cele Slovenije se je borilo za prva odličja v sezoni 2019/2020. ŠDSU so pod taktirko Uroša Slatinška in Jožka Omerzela zastopali Andraž Zupančič, Maj Murn, Mark Gazvoda, Lana Slatinšek ter premierno tudi perspektivna igralca Timotej Fink in Jure Gruden.

Andraž Zupančič je v skupini premagal vse nasprotnike in se v glavni žreb uvrstil kot zmagovalec skupine. Z zmago nad zalom Šeskom iz NTK Vesna se je uvrstil med 16 najboljših. Po vodstvu z 2:0 proti Primorcu  Tomiju Pugliese Štuva, je v nadaljevanju popustil in rezultat je bil izenačen na 2:2. V zadnjem, petem setu, mu je zmanjkalo nekaj sreče in je izgubil peti niz na razliko 12:14. Končna uvrstitev je 9. mesto. Z novimi točkami zaseda 10. mesto na lestvici za Kadete.

Mlajši kadet Maj Murn se je z dvema zmagama in enim porazom v skupini uvrstil v finalni del kadetskega tekmovanja, kjer je v nadaljevanju tesno z 3:2 izgubil proti Janu Komarju iz Mengša. Trenutno zaseda 23. mesto na lestvici Kadetov in 7. mesto na lestvici Mlajšim kadetov.

Mark Gazvoda je gladko odpravil vse v skupini in se uvrstil v glavni žreb in v nadaljevanju premagal Žana Šuligoja iz Gorice z rezultatom 3:0. Uvrstitev v četrtfinale mu je preprečil David Grad iz Mengša. Na lestvici Kadetov je napredoval iz 37. na 15. mesto.

Lana Slatinšek je svoje prvo tekmovanje med kadetinjami, kar je dve kategoriji višje od njene kategorije po starosti, dobro izkoristila. V skupini je premagala vse nasprotnice in se tako uvrstila v finalni del. V nadaljevanju je premagala še Majo Belaj, nato pa za uvrstitev v četrtfinale izgubila s Korošico Polono Horvat. Z 9. mestom je na lestvici Kadetinj napredovala iz 41. na 24. mesto, medtem ko je na lestvici mlajših kadetinj na 2. mestu.

Timotej Fink in Jure Gruden sta na svojem prvem kadetskem tekmovanju prikazala odlično in igro in napredek, Timotej je zabeležil svojo zmago, Jure pa osvojil dva seta.

Pri kadetih je zmagal Miha Podobnik, pri kadetinjah pa Enya Moltara.

Čez 14 dni SUjevce čaka 1. Regijski  MRNTZ turnir v Rakeku, kjer bomo unovčili tudi to srečo, ki se nam je na tem tekmovanju izmuznila.

  • Untitled-15
  • Untitled-14
  • Untitled-13
  • Untitled-12
  • Untitled-1

Comments are closed.