ŠDSU tudi naslednjo sezono med prvoligaši

V soboto, 13.6.2020, se je končal redni del 1. Slovenske namiznoteniške lige, ko je ŠDSU gostoval pri NTK Kema Puconci. Zadnjo tekmo sta se prvi ekipi ŠDSU, Urošu Slatinšku, Jožku Omerzelu, Domnu Zupančiču in Mitji Omerzelu, pridružila tudi mlada nadobudna igralca, Mark Gazvoda in Maj Murn. Kljub spremenjeni začetni postavi, pa SUjevcem ni uspelo presenetiti NTK Kema Puconci, ki je na koncu zmagala z rezultatom 5:2 in se tako uvrstila na zaključni turnir najboljše četverice.

Kljub porazu pa je Športnem društvu SU uspelo doseči cilj v svoji prvi prvoligaški sezoni,  to je obstanek v prvi ligi brez dodatnih kvalifikacij.                                 Dodatno potrditev pa so dobili z razglasitvijo najboljšega igralca 1. SNTL. To je postal Uroš Slatinšek, ki je ostal neporažen skozi celotno sezono.

ŠDSU kljub koncu tekmovalne sezone še ne odhajajo na počitnice, saj bo konec meseca na sporedu prestavljena Skupščina društva in zaključni piknik za vse SUjevce. V prvih dneh avgusta pa bodo letos na športne priprave v Planici peljali več kot 30 igralcev.

Uroš Slatinšek, igralec in trener ŠDSU je po končani tekmovalni tekmi povedal: »Biti najboljši igralec prve lige je velik uspeh, kljub temu pa pred to postavljam uspeh ekipe, ki je kljub poškodbi igralca uspela doseči zastavljen cilj. S ponosom me pa navdaja dejstvo, da mladi igralci že počasi trkajo na vrata prve ekipe, zato mi za podmladek ni potrebno skrbeti. Časa za počitek ni, saj bomo že v naslednjih tednih postavili temelje in cilje za naslednjo sezono.«

103785348_711528829683465_8683227492252090435_n