Podmladek ŠDSU dvakrat uspešen

V tem tednu smo sodelovali na dveh tekmovanjih. V Puconcih smo se udeležili Državnega šolskega tekmovanja ter v Preserjih 2. TOP turnirja za mlajše kadete in kadetinje.

Po stopinjah lanskoletnih prvakov, Mitje Omerzela in Lane Slatinšek, sta nas v četrtek razveselila Neža Gazvoda in Maj Murn. Neža Gazvoda z naslovom šolske državne prvakinje in Maj Murn z odličnim 6. mestom. Prav z zadovoljstvom vsako leto spremljamo nasmejane obraze SUjevcev, ko se vračajo iz šolskih tekmovanj.

Najboljši igralci in igralke v Sloveniji, ki so na lestvici uvrščeni med najboljših 24 v najmlajši kategoriji, so se v nedeljo, 2. junija, pomerili v treh kakovostnoih skupinah. Med najboljše v Sloveniji so se uvrstili Andraž Zupančič, Mark Gazvoda, Maj Murn, Lana Slatinšek in Neža Gazvoda, ki skozi celotno sezono kažejo napredek in se uvrščajo med najboljše igralke in igralc v svji kategoriji. Svojo kakovost so dokazali tudi tokrat, saj rezultati nikoli ne zaostanejo ob dobrem in predanem delu.

Najvišje sta se v 1. kakovostni skupini uvrstila Andraž Zupančič in Lana Slatinšek. Andraž je osvojil končno 6. mesto, Lana pa odlično 4. mesto. Največje presenečenje sta pripravila Mark Gazvoda in Maj Murn, ki sta presegla pričakovanja. Bronaste medalje se je v 2. kakovostni skupini veselil Mark Gazvoda, Maj Murn pa zlate v 3. kakovostni skupini. Kot najmlajša udeleženka tekmovanja se je Neža Gazvoda uvrstila na 5. mesto 3. kakovostne ekipe in potrdila, da  ŠDSU nadaljuje uspešno delo z mladimi, tudi na najvišjem državnem tekmovalnem nivoju.

Prav to uspešno delo pa sta prepoznala tudi selektorja za mlade, ki sta Lano Slatinšek in Maja Murna vpoklicala v reprezentanco za prihajajoče mednarodno tekmovanje, ki bo konec avgusta v Franciji.

61947628_332375204108713_3134249837340393472_n
62140415_2186884764721994_8907796149390278656_n