Dve medalji z mladinskega državnega prvenstva

Minuli vikend je v Izoli potekalo Državno prvenstvo v namiznem tenisu za mladinke in mladice v kategorijah posamezno, dvojice in mešane dvojice. Domov smo prinesli dve bronasti medalji in en kup odličnih rezultatov.

Športno društvo SU jer imelo štiri predstavnike. Lenart Zabukovec je prikazal odlično igro in borbenost, njegov brat Vid Zabukovec pa je uspel osvojiti drugo mesto v skupini, kar mu je omogočilo napredovanje v glavni del tekmovanja, kjer mu je uvrstitev med 16 najboljših preprečil Oskar Rosc. Domen Zupančič se je z dvema zmagama in enim porazom uvrstil v drugi del tekmovanja in premagal Roka Likarja za uvrstitev med najboljših 16 mladincev v Sloveniji. Na našo žalost sta se za uvrstitev v osmino finala srečala dva SUjevca, Domen Zupančič in Mitja Omerzel, ki je pred tem izločil Davida Kne iz B2. Dvoboj je bil pol preobratov, kjer je po vodstvu z 2:0 Domen moral priznati premoč mlajšega Omerzela z rezultatom 3:2. Mitji tudi v nadaljevanju tekmovanja, žreb ni bil naklonjen. Tako se je za uvrstitev med 4 najboljših pomeril s kasnejšim zmagovalcem, domačinom, Matijo Novelom. Veseli nas, da kar trije naši igralci krojijo sam vrh mladinskega namiznega tenisa.

V kategoriji dvojice in mešane dvojice je Mitja Omerzel s soigralcema Aljažem Godcem in Tjašo Novak osvojil dve bronasti medalji. Domen Zupančič se je s Filipom Kolletom uvrstil med 8 najboljših v kategoriji dvojic in z Ino Unger med 16 najboljših v mešanih dvojicah. Vid in Lenart Zabukovec pa med najboljših 32.

Odlične igre v Izoli so odlična popotnica za nadaljevanje sezone, kjer igralce čakajo pomembni dvoboji v 2. SNTL, kjer se borijo za uvrstitev med prvoligaše. Zadnji krog bo 30.3. v ŠC Livada ob 10:00 uri, kjer se bodo pomerili z NTK Vesna in NTK Križe.

Z državnimi prvenstvi pa bomo nadaljevali v začetku aprila z mlajšimi kategorijami, saj ŠDSU nastopa s svojimi igralci v vseh starostnih kategorijah.

Vsi rezultati